Mladi

„Budućnost zemlje ovisi o vještinama i iskrenosti mladih. Zbog toga među mladima moraju biti potaknuti potreban entuzijazam i ohrabrenje. Sve svoje nade polažem u studente, u mlade. Vrlo su mi dragi.“ (Sathya Sai nam govori 9)

Prepoznajući jedinstvene potrebe mladih, na međunarodnoj razini Sathya Sai organizacije odobren je program za mlade odrasle (Young Adults). Obuhvaća mlade od 18 do 40 godina i teži pomoći mladima da u sebi probude vječne i univerzalne vrijednosti mira, ljubavi, istine, ispravnosti i nenasilja. Pruža im priliku da razviju svoje sposobnosti kao vođe, izgrađujući plemeniti karakter.  

Kod mladih se razvija moć razlučivanja, viši stupanj discipline, samopouzdanje i tehnike komunikacije, često i kroz kazališne predstave, glazbu i likovnu umjetnost. Poseban se naglasak stavlja na zajedničko nesebično služenje mladih društvu  gdje su njihova snaga i entuzijazam nezamjenjivi i dragocjeni. Tako širom svijeta Sathya Sai mladi postaju, svojim uzornim životom u mislima, riječima i djelima, nadahnućem ostalim mladima u društvu. Oni svojim primjerom pokazuju da je u današnjem društvu uistinu moguće živjeti životom temeljenom na ljudskim vrijednostima.

U okviru Sathya Sai organizacije, mladi širom svijeta poduzimaju niz projekata iz područja duhovnosti, edukacije i nesebičnog služenja. Jedan od važnijih je projekt Serve the planet koji se odvija svake godine 20. listopada povodom dana objave misije Sathya Sai Babe. Svake godine u fokusu  je jedna tema na osnovi koje se razrađuju kreativna idejna rješenja za njezino ostvarenje. U pripreme  i provedbu projekta uključeni su istovremeno mladi iz svih zemalja Sathya Sai organizacije. Ti projekti često prerastaju u cjelogodišnje projekte.

„Životno razdoblje između 16 i 30 godine je ključno, jer je to period kada život  dobiva slatkoću ako su talenti, vještine i stavovi akumulirani, sublimirani i posvećeni. Ako se tonik nesebičnog služenja primjenjuje u umu tijekom ovog razdoblja, životna misija je ispunjena." Sathya Sai Baba

Ovdje možete pročitati Sathya Sai časopis za mlade LOVE EXPRESS (od 34. - 38. broja): 

https://issuu.com/lovexpressmagazine