Nakladništvo Sathya Sai međunarodne organizacije Hrvatske

Učenje univerzalnog svjetskog učitelja Sathya Sai Babe dokumentirano je i sačuvano za buduće naraštaje s najvećom pažnjom, cjelovitošću i točnošću kako u pisanom obliku tako i na audio-vizualnim medijima. Prvi pisani tekstovi počeli su izlaziti još davne 1958. godine u časopisu  Sanathana Sarathi .

Učenje Sathya Sai Babe obuhvaća tisuće stranica tekstova što se odnosi na Njegove govore i tekstove koje je osobno pisao. On je protumačio svaki aspekt života te posebno perspektivu i osjećaj odgovornosti koje bismo trebali razviti prema našem duhovnom životu. Učenje takvog učitelja izvire iz sâmog srca – izvora svih mudrosti – i zato odmah ulazi u sva srca. To učenje je lako razumjeti i lako provoditi u djelo. Ako ga ozbiljno provodimo u djelo, sigurni smo da ćemo postići vrhovni cilj života. I učen i nepismen čovjek osjeća se kao kod kuće kad sluša te riječi prožete ljubavlju. Radost i mir ulaze u srca slušatelja zajedno s tim riječima.

S jednakom pažnjom bilježene su i mnogobrojne aktivnosti i projekti Sathya Sai Babe. Njegov životopis pod nazivom ISTINA DOBROTA LJEPOTA koji se sastoji od sedam dijelova, detaljno opisuje put velikog duhovnog učitelja, a značajan dio Njegovih govora, aktivnosti i projekata zabilježeni su i audio-vizualnim sredstvima.

Nakladnička djelatnost Sathya Sai međunarodne organizacije Hrvatske obuhvaća prijevode knjiga koje su u originalu većinom u izdanju Sathya Sai sadhana zaklade, Odjela za nakladništvo te Sathya Sai instituta za edukaciju (ESSE). Do sada je prevedeno više od šezdesetak naslova. 

Sathya Sai nakladništvo je 2013. godine učestvovalo na 36.  Međunarodnom sajamu knjiga „Interliber“ te je to bila prva velika priredba na kojoj se predstavila Sai nakladnička djelatnost. Tijekom šest dana trajanja sajma, više od 10 sati dnevno naš štand je bio otvoren za sva pitanja posjetitelja, kojih je ove godine po procjenama medija bilo više od 100.000. HTV je  taj korak Sai nakladništva popratio u emisiji „Duhovni izazovi“ u kojoj je kratko prezentiran rada nakladištva. U 2014. godini Sathya Sai nakladništvo ponovno sudjeluje na ovoj velikoj priredbi, a uspješno sudjelovanje je bilo popraćeno, kao i prvi puta, prigodnim promocijama knjiga i mali koncertom pjesama o ljudskim vrijednostima.

Osim literature u kojoj Sathya Sai protumačio svaki aspekt života iz duhovne perspektive, poglavito iz perspektive izvorne vedsko-upanišadske metafizike, koja je izvorište svih duhovnih spisa svijeta te prijevoda svjetske Sai literature iz područja roditeljstva, ljudskih vrijednosti i odgoja prevedene su i vrlo zanimljive knjige prilagođene zapadnom čovjeku kao što su npr. "Buđenje duhovnosti u poslovanju" ili knjiga "Bogom nadhnuta medicina" u kojoj osamnaestorica svjetski poznatih i uglednih liječnika specijalista govore o inspirativnom utjecaju učenju Sathya Saija na njihov život i rad.

„Svaka Njegova riječ, bilo da je izgovori ili napiše, velika je riječ (mahāvākya) jer On ima moć da je takvom učini.Neka budu uspješni svi koji čitaju i slijede Babino učenje, neka ih ono, Njegovom milošću, dovede u Njegovu svetu prisutnost.” N. Kasturi