E - knjige iz serije Vahini

 • VidyāvāhinÄ«

  Knjiga VidyāvāhinÄ« Bhagavāna Sri Sathya Sai Babe govori o onome što čovjeka prosvjetljuje, a to je vidya – znanje, učenje. Sathya Sai u ovoj knjizi iznosi što, prema bezvremenom duhovnom znanju  upanišada, treba biti okosnica procesa odgoja i obrazovanja: odgoj i obrazovanje trebaju voditi učenike i učenice k stjecanju višega znanja, cjelovite spoznaje.

  E-knjiga:Vidyāvāhinī

  Opširnije »
 • JñānavāhinÄ«

  Knjiga predstavlja svojevrsnu sintezu filozofije joge i vedante, te je jedan od najjezgrovitijih prikaza duhovnog učenja avatara našega doba, Bhagavāna Sri Sathya Sai Babe. Knjiga „Vrelo vječne mudrosti“ analitična je knjiga, odiše jasnoćom i svjetlošću duhovnog uvida, donosi riječ Istine koja oslobađa.

  E-knjiga:JñānavāhinÄ«

  Opširnije »
 • SÅ«travāhinÄ«

  SÅ«travāhinÄ« sadrži aforizme (sÅ«tre) o istinskoj stvarnosti Boga, prirode i čovjeka. BrahmasÅ«tre su znanost Vedānte. U ovoj knjizi Sathya Sai Baba “pali” univerzalni plamen ātmana (brahmavidyā), znanja o najvišoj istini. To će preobraziti svijest današnjeg čovjeka, koji je zarobljen u neznanju i materijalizmu, u kozmičku svijest tako da će moći shvatiti blaženstvo i potpuno jedinstvo Boga, čovjeka i prirode.

  E-knjiga:Sūtravāhinī

  Opširnije »