Sathya Sai nam govori

 • SATHYA SAI NAM GOVORI 1

  Knjiga sadrži rane dragocjene govore Sathya Sai Babe koje je pohranio u srca i umove duhovnih tražitelja od davne 1953. pa sve do kraja 1960. godine. Ali On kaže da ne drži „govore“, nego je Njegovo pripovijedanje više nalik razgovorima. On prodire u sâmu srž odgovora i podiže malodušne. Naglašava djelovanje, dobro ponašanje i življenje, no isto tako upozorava da se do mira ne dolazi na lak način. „Započnite s duhovnom disciplinom odmah sada. To je lekcija koju morate naučiti.“

  CIJENA: 30,00 kn

  Opširnije »
 • SATHYA SAI NAM GOVORI 2

  U ovoj knjizi prikupljeni su Sathya Saijevi govori održani u razdoblju od 1961. do 1962. Neke od tema koje obrađuje su slijedeće - Vrhovna moć, Vjerujte u sebe, Koraci u duhovnoj disciplini, Ograničenja i napredak, Upalite svjetlo u unutarnjoj svijesti, S vidljivim i uobličenim do nevidljivog i apstraktnog, Započnite s društvom dobrih ljudi (satsanga), Unutarnji hram,Iskusite jednostu, Sudbina nije željezni kavez, Duhovno sveučilište za čovjeka.

  CIJENA: 30,00 kn

  Opširnije »
 • SATHYA SAI NAM GOVORI 3

  U ovoj knjizi sakupljeni su govori Sai Babe održani tijekom 1963. godine. Te godine u Prasanthi Nilayamu nije bilo svečanosti koju Baba nije popratio Svojim govorom. Održao je 42 govora. Tumačeći dublje značenje mnogih pojmova, koji se vezuju uz duhovnost, kaže: „Povećavajte broj vrlina, a ne zgrada, provodite u djelo ono o čemu govorite – to je pravo hodočašće.“ Govori Sathya Sai Babe su bezvremenski i univerzalni. Profesor N. Kasturi, prevoditelj i urednik ove serije, govore opisuje kao „mirisni buket cvijeća koje nikada ne vene.”

  CIJENA: 30,00 kn

  Opširnije »
 • SATHYA SAI NAM GOVORI 4

  „Adresa na kojoj On boravi“, „Koliko ste uistinu stari?, „Kuća Gospodnja“, „Zaključni račun života“ izuzetno su zanimljivi naslovi samo nekih od 52 govora objedinjenih u ovoj knjizi koje je Sathya Sai Baba održao tijekom 1964. godine. Osim duhovne pouke, u govorima je uvijek prisutan i poticaj upućen duhovnom tražitelju da hrabro krene duhovnim putom. Već u Svom prvom govoru tê godine, Sathya Sai Baba kaže okupljenom mnoštvu  „Preuzmite ulogu junaka, a ne beznačajnog čovjeka!“

  CIJENA: 30,00 kn

  Opširnije »
 • SATHYA SAI NAM GOVORI 6

   Govori iz ove knjige održani su tijekom 1966. godine. Sathya Sai u njima obrađuje mnoštvo duhovnih tema, daje savjete poklonicima kako držati pod kontrolom svoja osjetila i svoje želje, kako njegovati nevezanost, kako pretvoriti svoj um u zrcalo, a svi su savjeti i upute potkrijepljeni i pojašnjeni primjerima iz bogate duhovne tradicije Indije.

  CIJENA: 30,00 kn

  Opširnije »
 • SATHYA SAI NAM GOVORI 7

  U knjizi su sadržani govori koje je Sathya Sai održao tijekom 1967. I u ovoj je knjizi obradio širok spektar važnih duhovnih tema, dajući precizna objašnjenja kako u svakodnevnom životu razvijati duhovnost. Ističemo neke od tema koje je rasvijetlio: Svijet je vježbalište, Jedan u svima, Sathya Sai služenje bližnjem, Primjer i pouka, Prisjećanje na Božje ime-lijek za sve, Pokretni hramovi, Princip uma, Čudo ljubavi, Bog je uvijek blizu.

  CIJENA: 30,00 kn

  Opširnije »
 • SATHYA SAI NAM GOVORI 30

  Godine 1997. Sathya Sai Baba je, kao i uvijek, održao veliki broj govora mnoštvu duhovnih aspiranata koji su se okupili kako bi dobili potreban savjet, pouku i vodstvo. „Neka ljubav i požrtvovnost budu vaši uzori“, „Transcendentna vrijednost istine i ispravnosti“, „Prepoznajte svoj božanski identitet“ samo su neki od naslova govora čija je vrijednost univerzalna i bezvremenska.  Za učitelje, profesore i sve koji se bave odgojem i obrazovanjem posebno je značajan govor: „Odgojno-obrazovna kriza i kako izaći iz nje“.

  CIJENA: 30,00 kn

  Opširnije »