Aktivnosti SSMO Hrvatske

 • Regionalni duhovni susret "Jedinstvo i čistoća"

  U sklopu priprema za 11. svjetsku konferenciju SSIO, Sathya Sai organizacije Hrvatske i Slovenije održale su od 27. do 29. rujna 2019. regionalni duhovni susret na temu Jedinstva i Čistoće. Susret je održan u Rovinju, a, sudjelovalo je 59 poklonika (djece, mladih i odraslih) iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

  Opširnije »
 • U Rovinju održan retreat "Unutarnje putovanje: od Ja do Mi"

  U Rovinju je od 3. do 5. svibnja 2019. godine održan retreat na temu "Unutarnje putovanje: od Ja do Mi". 

  Gost predavač bio je dr. B. G. Pitre, dugogodišnji direktor Sathya Sai Instituta za ljudske vrijednosti u Dharmakshetri u Mumbaiju. Njegovo izlaganje bilo je usmjereno na pojam blagostanja u ljudskom životu  i kako ga postići.

  Opširnije »
 • "Go green" večer u Zagrebu

  U okviru projekta Sathya Sai međunarodne organizacije "Očuvajmo Zemlju" i kao priprema za Svjetsku konferenciju "Go Green" u Prashanti Nilayamu, Sathya Sai organizacija Hrvatske organizirala je u Zagrebu 19. srpnja 2018. koncert legendarne britanske blues pjevačice, glumice, autorice mnogih megahitova  i dugogodišnje Svamijeve poklonice Dane Gillespie.

  Opširnije »
 • Obilježavanje Svjetskog dana ljudskih vrijednosti u Bjelovaru

  U povodu Svjetskog dana ljudskih vrijednosti, koji se obilježava svake godine 24. travnja, u velikoj dvorani Kulturno-medijskog centra Bjelovar održao se prigodni program. Program je organizirao Sathya Sai centar Bjelovar u suradnji sa  Dječjim vrtićem Ciciban iz Bjelovara te V. OŠ Bjelovar. Program je imao tri dijela:

  Opširnije »
 • 26 godina nesebičnog služenja u Čakovcu

  Ove godine Sathya Sai grupa Čakovec A obilježava 26-tu godinu obilazaka štićenika Doma za psihički bolesne osobe u Orehovici! Članovi Sai grupe redovito, jednom mjesečno, odlaze u Dom gdje pjesmom, slatkišima i malim ručno izrađenim poklonima donose radost štićenicima Doma, koji ih doživljavaju poput svoje obitelji. Članovi Sai grupe povremeno odvedu pokretnije štićenike na izlet, organiziraju predstave a nedavno su oslikali nekoliko zidova u Domu, oplemenivši tako ambijent u kojem borave štićenici. 

  Opširnije »
 • Briga za pse u selu Letovanić

  Prije hladnih zimskih dana članovi udruge se se odlučili pobrinuti da i četveronožnim stanovnicima  Letovanića zima bude ugodnija.

  Opširnije »
 • Pomoć potrebitim stanovnicima sela Letovanić 2

  Prilikom jedne od posjeta Letovaniću, članovi udruge uočili su da nezaposlena samohrana majka četvoro djece nema ogradu na vanjskom stepeništu nedovršene kuće u kojoj živi s djecom.

  Opširnije »
 • Pomoć potrebitim stanovnicima sela Letovanić

  Nastavljajući pomagati potrebitim stanovnicima sela Letovanić, članovi udruge Sathya Sai međunarodne organizacije Hrvatske 17. veljače 2018. opskrbili su nekoliko obitelji prehrambenim i higijenskim potrepštinama te novim, toplim poplunima i dekama.

  Opširnije »
 • Duhovni susret, Rovinj 2017.

  SSMO Hrvatske i SSMO Slovenije zajednički su organizirale  trodnevni duhovni susret pod nazivom "Ruke u društvu, glava u ​šumi​". Gotovo 50 članova iz Hrvatske i Slovenije došlo je od 13. do 15. listopada 2017. u Rovinj.

  Opširnije »
 • Čišćenje okoliša izvora rijeke Jadro u Splitu

  Sai centar Split tradicionalno, već treću godinu zaredom, jednom godišnje čisti okoliš izvora rijeke Jadra, rijeke koja snabdijeva vodom grad Split i okolicu (cc 250.000 ljudi) pa je od izuzetnog značaja za taj kraj.

  Opširnije »
 • Dan ljudskih vrijednosti u Hrvatskoj

  Hrvatska je Dan ljudskih vrijednosti obilježila s dva događaja u dva grada. Gradovi domaćini ove izuzetno vrijedne manifestacije bili su Bjelovar i Rijeka. Rijeka je u povodom Dana ljudskih vrijednosti bila domaćin predavanju za javnost pod nazivom Što nas sve hrani, a održala ga učiteljica odgoja u duhu ljudskih vrijednosti (ISSE – SE) Tanja Vojnić.

  Opširnije »
 • Odgoj u duhu ljudskih vrijednosti u selu Letovanić

  Sathya Sai međunarodna organizacije Hrvatske od 2014. godine kontinuirano posjećuje selo Letovanić te, u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Letovanić, pomaže najugroženijim obiteljima. Osim pomoći u obliku paketa s osnovnim namirnicama,

  Opširnije »
 • Prikupljanje plastičnih čepova

  U sklopu projekta Serve The Planet, Sai centar Split i Sai grupa Sisak od 2016. kontinuirano prikupljaju plastične čepove sa raznih boca i tetrapaka, pakiraju ih i šalju  Udruzi oboljelih od limfoma i leukemije iz Čakovca.

  Opširnije »
 • Satya Sai nakladništvo na manifestaciji „Sa(n)jam knjige“ u Puli

  Sathya Sai međurodna organizacija Hrvatske je od 1. do 11. prosinca 2016. godine sudjelovala na višednevnoj  kulturnoj manifestacija „Sa(n)jam knjige“  koja se održava svake godine u mjesecu prosincu u Istri.

  Opširnije »
 • Kuhanje za beskućnike u Splitu

  Sathya Sai centar Split započeo je 2013. godine s akcijom kuhanja obroka za beskućnike potaknut globalnim projektom Sathya Sai međunarodne organizacije koja je tu godinu namijenila pomaganju ljudima bez doma. Od tada pa do danas,  redovito se jednom mjesečno pripremaju obroci za 35 beskućnika u prihvatilištu.

  Opširnije »
 • Edukacija iz područja Odgoja u duhu ljudskih vrijednosti, 1. stupanj

  U Zagrebu je 20. i 21. veljače 2016. godine održan 1. modul prvog stupnja edukacije Odgoja u duhu ljudskih vrijednosti (OLJV).

  Opširnije »
 • Nesebično služenje u selu Letovanić

  Tijekom studenog i prosinca 2015. godine članovi Sathya Sai međunarodne organizacije Hrvatske organizirali su dvije velike akcije nesebičnog pomaganja potrebitima u selu Letovanić, pokraj rijeke Kupe.

  Opširnije »
 • Uspješno položeni ispiti iz područja Odgoja u duhu ljudskih vrijednosti

  Već tradicionalno tijekom prosinca članovi ISSE SE tima za južnu Europu (Institute Sathya Sai Education South Europe)  tijekom prosinca održavaju seminare i  ispite  za  kandidate koji žele postati učitelji OLJV-a  u Hrvatskoj.

  Opširnije »
 • Deseta Svjetska konferencija SSIO u Prasanthi Nilayamu

  Od 24. do 27. studenog 2015. u Prashanti Nilayamu, Puttaparthi, Andra Pradesh, Indija, održana je Deseta svjetska konferencija Sathya Sai međunarodne organizacije (SSIO) kojoj su prisustvovali delegati iz više od 80 zemalja iz svih krajeva svijeta.

  Opširnije »
 • Čišćenje plaža Kašjuni i Trstenik

  Članovi Udruge SSMOH organizirali su 2015. godine čišćenje dviju najposjećenijih splitskih plaža,  uočivši da se na plažama može vidjeti svakakvo smeće, od narkomanskih igala do mnoštva plastičnih  vrećica, boca i slično.

  Opširnije »
 • Pričobudilice – priče o svjetlu

  U Narodnoj knjižnici „Petar Preradović“ u Bjelovaru, u sklopu odgoja u duhu ljudskih vrijednosti, dana 12.11.2015. u 19 sati, održano je predavanje pod nazivom Pričobudilice – priče o svjetlu koju su vodile  Tina i Rajna Gatalica, članice SSC Bjelovar.

  Opširnije »
 • Pomoć izbjeglicama u Botovu

  Sathya Sai međunarodna organizacija Hrvatske sudjelovala je  11. listopada 2015. u akciji pomoći za izbjeglice iz ratom zahvaćene Sirije koje su prelazile hrvatsko-mađarsku granicu kod sela Botovo.

  Opširnije »
 • Tragom dobrih misli, Split

  Akcija „Tragom dobrih misli“ Sathya Sai međunarodne organizacije Hrvatske , koja je ujedno dio globalne akcije „Služimo planetu“, održana je 20. listopada 2015 u nekoliko gradova Hrvatske. Namjera je bila posaditi dobru misao u sredini u kojoj živimo, a ona će svojom porukom nadahnuti i postaknuti na razmišljanje sve one koji ju zapaze.

  Opširnije »
 • Čišćenje Parka mladosti u Splitu

  Članovi  Sathya Sai centra Split pridružili su se brojnim volonterima grada Splita u akciji čišćenja i vraćanja u funkciju potpuno zapuštenog najvećeg i najljepšeg  gradskog parka, „Parka mladosti“, poznatijeg kao Turska kula. U deset  sprovedenih akcija prokrčeni su i prošireni  putevi, uklonjeno brojno grmlje i raslinje te  ogromne količine otpada tako da je park  postao prohodan, čist i siguran za boravak i rekreaciju.

  Opširnije »
 • Četvrt stoljeća Sathya Saijeve misije u Hrvatskoj

  Sathya Sai međunarodna oganizacija Hrvatske održala je od 29. do 30. kolovoza  2015. u Zagrebu Nacionalni duhovni susret koji je okupio članove Sai centara i grupa diljem države.

  Opširnije »
 • Krvca ljubavi

  Tijekom srpnja 2015. članovi Sathya Sai centara nastavili su akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom "Krvca ljubavi".

  Opširnije »
 • Hrvatska s dobrodošlicom dočekuje dogogodišnjeg prevoditelja govora Sathya Sai Babe

  Cijenjeni profesor Anil Kumar  sa suprugom boravio je u Hrvatskoj od 6. do 8. svibnja 2015.  u sklopu svoje dvomjesečne europske turneje. Susret sa prof. Kumarom održan je 7. svibnja u Zagrebu u kongresnoj dvorani hotela  „Dubrovnik“.

  Opširnije »
 • Čišćenje korita Rječine

  Početkom 2015. godine članovi Sathya Sai centra iz Rijeke uočili su da je razina vode u Rječini pala, otkrivajući u koritu rijeke velike naslage najlona, metala i plastičnog otpada.

  Opširnije »
 • Proslava rođendana Sathya Sai Babe u Zagrebu

  Tradicionalno, 23. studenog svake godine u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku obilježava se datum rođenja Sathya Sai Babe. Na proslavu rado dolaze ne samo poklonici velikog Učitelja, već i brojni simpatizeri i gosti.

  Opširnije »
 • Pomoć poplavljenim područjima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini

  Odmah nakon primljenih vijesti o nezapamćenim poplavama koje su u svibnju 2014. godine pogodile Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, Sathya Sai međunarodna organizacija Hrvatske organizirala je sveobuhvatnu akciju prikupljanja pomoći za ta područja.

  Opširnije »
 • Sathya Sai nakladništvo na Interliberu

  Iako djeluje već više godina i izdalo je 60-tak naslova, Sathya Sai nakladništvo je u listopadu 2013. godine  prvi puta predstavilo svoja izdanja na 36.  Međunarodnom sajamu knjiga „Interliber“ u Zagrebu.

  Opširnije »
 • Posjet dr. Narendranath Reddya Hrvatskoj i Sloveniji

  Dr. Narendranath Reddy, predsjednik Prasanthi vijeća, najvišeg izvršnog tijela Sathya Sai međunarodne organizacije, ugledni američki endokrinolog, posjetio je Hrvatsku i Sloveniju od 3. do 7. rujna 2013. godine.

  Opširnije »
 • Lonac ljubavi za beskućnike u Rijeci

  U sklopu projekta Sathya Sai međarodne organizacije „Serve the planet“, članovi Sathya Sai centra iz Rijeke, uključujući i mlade, poslužili su 20. listopada 2013. obilnim obrocima 30-tak beskućnika u svom gradu.

  Opširnije »
 • Zasađeno 700 mladica hrastova na Medvednici

  U suradnji s ustanovom „Hrvatske šume“ te nekoliko duhovnih organizacija u  travnju 2013. godine organizirana je velika akcija pošumljavanja pod nazivom "Šume ljubavi" u kojoj je zasađeno 700 mladica hrastova na području Medvednice.

  Opširnije »
 • Vrtovi ljubavi

  U proljeće 2013. godine grupa članova Sathya Sai centara iz Zagreba priključila se zagrebačkom projektu "Gradski vrtovi",  iskoristivši  sva svoja do tada stečena znanja iz područja permakulture i biovrtlarenja kako bi entuzijastički oživotvorili ovu hvale vrijednu ideju te su se prihvatili svakodnevnog i neumornog rada na nekoliko dobivenih parcela.

  Opširnije »