Regionalni duhovni susret "Jedinstvo i čistoća"

U sklopu priprema za 11. svjetsku konferenciju SSIO, Sathya Sai organizacije Hrvatske i Slovenije održale su od 27. do 29. rujna 2019. regionalni duhovni susret na temu Jedinstva i Čistoće. Susret je održan u Rovinju, a sudjelovalo je 59 poklonika (djece, mladih i odraslih) iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Program je bio vrlo raznolik, intenzivan i inspirativan. Sastojao od predavanja, radionica, praktičnih vježbi, igara na otvorenom, poklonstvenih pjesama, molitve i meditacije.

Nositelji programa bili su zonalni i nacionalni dužnosnici, članovi ISSE SE Instituta i dugogodišnji članovi Sai organizacije.  U svojim predavanjima i radionicama oni su se fokusirali na sljedeća pitanja: kako razviti viziju jedinstva u današnjem razjedinjenom svijetu, zašto treba težiti jedinstvu i čistoći misli riječi i djela, koja je temeljna uloga Sathya Sai organizacije kao božanskog instrumenta i zašto je duhovna disciplina nezaobilazna za ostvarenje jedinstva i čistoće. U tom smislu posebno su istaknute tri discipline: ponavljanje svetog sloga OM, ponavljanje Božjeg imena i meditacija na svjetlost.      

Svi su predavači naglašavali univerzalnost učenja Sathya Saija te nužnost njegovoga provođenja u svakodnevnom životu.