Važno upozorenje

Drage poklonice i dragi poklonici Bhagavana Sathya Sai Babe,

dragi štovatelji Njegova učenja

Obraćamo vam se s nakanom da vas kao Sathya Sai međunarodna organizacija Hrvatske iznova s puno ljubavi upozorimo na djelovanje Grupe iz Mudenahallija, ovaj put u povodu tzv. „Božanskog satsanga“ koji je s navodnim „božanskim blagoslovom Bhagavana Sri Sathya Sai Babe u suptilnom tijelu“ najavljen za 6. srpnja 2019. g. s početkom u 17.30 h u zagrebačkom hotelu Westin, u organizaciji Zaklade Ananda.

 Riječ je o četvrtom uzastopnom posjetu Hrvatskoj Grupe iz Mudenahallija, predvođene Madhusudan Naiduom, bivšim studentom Sathya Sai sveučilišta, koji tvrdi da djeluje kao komunikator prenoseći poklonicima poruke Bhagavana Sri Sathya Sai Babe u suptilnom tijelu. Kao što većina vas zna, Madhusudan Naidu unazad nekoliko godina umnogome oponaša postupke Bhagavana Sri Sathya Sai Babe: drži govore, poklonicima daje intervjue i poklanja predmete, prima njihovo štovanje omogućujući im da mu dodiruju stopala, oponaša geste i pokrete Bhagavana Babe, potiče djelatnosti služenja itd., a njegov utjecaj širi se po svijetu, zbunjujući i obmanjujući tisuće i tisuće poklonika.

Želimo vas sve još jednom upozoriti da se radi o pokretu koji širom svijeta neovlašteno, mimo Organizacije koju je Baba uspostavio, prikuplja veliki novac koristeći se Babinim imenom kao mamcem. Bhagavan Baba je uvijek iznova upozoravao poklonike da između nas i Njega nikada neće biti nikakvih komunikatora koji bi nam prenosili Njegove poruke. Usmjeravao nas je da se bez oklijevanja udaljimo od svih koji su tako što pokušavali i da u takvim slučajevima stvari uvijek nazovemo pravim imenom. Naime, zapadnjacima nije toliko poznato da je u Indiji česta pojava da se nakon izlaska duhovnog učitelja iz tijela, pojavljuju „učitelji“ koji se lažno predstavljaju kao posebno povezani s preminulim učiteljem i djeluju u njegovo ime. Stoga je Baba govorio:

„Sada već postoje milijuni poklonika! Njihov broj se svakodnevno povećava. I, možda ste primijetili, broj imitatora Sai Babe je također jako porastao! Isto je s ljudima koji tvrde da su specijalno povezani sa mnom, tvrdeći da sam ih blagoslovio više nego druge i ovlastio ih da se bave poklonicima i dobiju važnu ulogu ili sredstva ili donacije! Pravi poklonici nikad neće izreći takve apsurdne tvrdnje niti slušati takve tvrdnje drugih.“

                                      SSS 12.33: April 1, 1974, http://www.sssbpt.info/ssspeaks/volume12/sss12-33.pdf

Premda na vanjskoj razini Madhusudanovo učenje i djelovanje Mudenahalli grupe izgleda nalik Babinom, Madhu nije avatar, i slijediti te time potpomagati njegovo djelovanje ozbiljno je svetogrđe, koje je na globalnoj razini dovelo do velikog raskola u zajednici Sai poklonika.

U ovoj situaciji neophodno je djelovati za zaštitu Bhagavanova učenja, lika, programa i projekata. Naime, Madhusudan Naidu svoje riječi potpisuje izravno Bhagavanovim imenom, kradući tako identitet avatara i kršeći sve zakonske norme o zaštiti autorskih prava.

Pozivamo svakog od vas pojedinačno i sve zajedno na jedinstveno proaktivno djelovanje prijenosom istinite perspektive u vezi Mudenahalli pokreta, imajući na umu sve ono što nam je naš Učitelj Bhgavan Sathya Sai Baba govorio, da bismo zajedničkom snagom raspršili tamni oblak ravnodušnosti i neznanja koji se nadvija nad Sai pokretom u Hrvatskoj i u svijetu.

Povremeno ćemo na web stranici naše Organizacije postavljati tekstove koji će pomoći u sagledavanju istine u vezi imitatora Madhua i njemu sličnih „komunikatora“.

Srdačno i s poštovanjem,

Upravno vijeće Sathya Sai međunarodne organizacije Hrvatske

 

U nastavku iznosimo citate iz Sathya Sai Babinih govora  u kojima jasno i izričito osuđuje takva postupanja kao i službeni stav Sathya Sai međunarodne organizacije.

Zajednička izjava SSIO, SSSCT i SSSSO Indija

Citati Sathya Sai Babe vezani uz suptilna tijela i posrednike       

Priopćenje za javnost Sathya Sai međunarodne organizacije       

Službeni stav SSIO   

   

Poštovani čitatelji, ovdje možete pogledati i video priloge o ovoj temi: 

Napomena: ukoliko se podslovi na vašem računalu ne pojave odmah, kliknite na ikonu "CC" u donjem desnom uglu ekrana i odaberite hrvatski podslov.

 

Response to Defamatory Comments by Muddenahalli Group from Sathya Sai organizacija Hrvatske on Vimeo.

Sathya Sai Babi ne treba posrednik (SSB doesn't need media) from Sathya Sai organizacija Hrvatske on Vimeo.

Sathyajit's views on MEDIUMS from Sathya Sai organizacija Hrvatske on Vimeo.