AKTUALNOSTI

 • Aradhana Mahotsavam 2022

  Sljedbenici Sathya Saija diljem svijeta odaju počast Bhagawanu Sri Sathya Sai Babi 24. travnja tijekom Aradhana Mahotsavama. Sathya Sai međunarodna organizacija obilježit će ovaj dan s online programom koji će se emitirati 24.travnja u 5:00 (ujutro) i ponovno 24. travnja u 18:00.

  Opširnije »
 • Akhanda Gayatri

   Međunarodna Sathya Sai Organizacija (SSSIO) poziva vas na 24-satno pjevanje Gayatri mantre koje počinje 9. travnja 2022. u 17:00 sati.

  Gayatri je univerzalna molitva koja je upućena imanentnom i transcendentnom Božanskom. Gayatri mantra je sveta i smatra se majkom Veda. Ona nije rezervirana samo za posebne pojedince i može ju pjevati bilo koja osoba koja želi rasvijetliti svoj intelekt.  Gayatri će nas zaštititi gdje god da se nalazimo.

  Opširnije »
 • Molitva za mir u svijetu

  Sathya Sai Baba je uvijek iznova naglašavao moć molitve. Najbolje što u ovo teško vrijeme možemo učiniti jest zajednička molitva za mir u Ukrajini, Europi i diljem svijeta, pjevajući Gayatri mantru.

  „Gayatri će vas zaštititi od ozljeda gdje god se nalazili - na putovanju, na poslu ili kod kuće.“ - Sri Sathya Sai Baba, 20. lipnja 1977

  Opširnije »
 • Mahashivaratri program

  Mahashivaratri program možete pratiti preko linka: https://www.sathyasai.org/live

  Opširnije »
 • Zajedničko recitiranje Gayatri mantre svakog četvrtka u 21 sat

  Pridružite nam se svakog četvrtka u 21 sat u recitiranju Gayatri mantre 108 puta.Više o značenju Gayatri mantre možete pročitati na ovom linku

  Opširnije »
 • Programi SSSIO u studenom 2021.

  Sathya Sai međunarodna organizacija organizira u mjesecu studenom 2021. godine programe koji će biti dostupni na linku: https://www.sathyasai.org/live

  To su:

  Akhanda bhajani - 13. 11. od 6 sati ujutro do 14. 11. 6 sati ujutro.

  Opširnije »
 • "Iskustvo Božanstva - devet oblika predanosti" - online proslava Gurupurnime 2021.

  Za Saijeve poklonike Guru Poornima je poseban dan kada odajemo zahvalnost svome Učitelju, prisjećamo se svih divnih trenutaka, iskustava i darova koje nam je dao. To je i dan kada Mu predajemo svoj teret i odlučujemo s više žara i radosti slijediti Njegovu riječ i poruku.

  Opširnije »
 • Studijski vodič "Devet dragulja"

  U povodu proslave Gurupurnime 2021. godine Sathya Sai međunarodna organizacija pripremila je  studijski vodič Devet dragulja koji predstavlja odabrana Svamijeva pisma koja je On napisao poklonicima, Svojim studentima, učiteljima i tražiteljima na duhovnom putu, vodeći ih kroz razne vidove njihovih života.

  Opširnije »
 • Proslava BuddhapÅ«rṇime 2021.

  Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže online programu posvećenom Buddhinom životu i učenju. Program su pripremili poklonici iz Malezije, Japana, Hong Konga, Indonezije, Tajlanda, Šri Lanke, Butana, Singapura i Tajvana.

  Opširnije »
 • Aradhana Mahotsavam 2021

  Globalni online program pod nazivom "Njegov život, poruka i djelo" povodom Saijevog odlaska iz tijela započeti 24. travnja u  15:30 po našem vremenu. Program će trajati  do 17:00 sati, a nakon toga započinje 24-satno pjevanje Gayatri mantre.

  Opširnije »
 • Audio knjiga Sutravahini

  U želji da riječi univerzalnog Učitelja Sathya Sai Babe još više približe čitateljstvu našeg podneblja poklonici Zone 6 Sathya Sai međunarodne organizacije pokrenuli su projekt snimanja audio knjiga. Prva u nizu audio knjiga - čije je snimanje još uvijek u tijeku - je Sutravahini.

  Opširnije »
 • Duhovne vježbe povodom ārādhana mahotsavam 2021.

  Poklonici Sathya Saija prisjećaju se 24. travnja, obljetnice Njegovog odlaska iz fizičkoga tijela -  ārādhana mahotsavam. Sri Sathya Sai međunarodna organizacija iskazuje štovanje Sri Sathya Sai Babi slavljenjem Njegovog života, poruke i djela.

  Opširnije »
 • Globalna online proslava Maha Shivaratrija 2021.

  Sri Sathya Sai međunarodna organizacija (SSSIO) srdačno poziva sve zainteresirane da se pridruže globalnoj online proslavi Maha Shivaratrija 2021. godine. Ovo je vrijeme da izrazimo zahvalnost Gospodinu Sai Shivi koji nas je obasuo svojom ljubavlju i milošću i svojim životom poučavao vrijednostima požrtvovnosti i nesebičnog služenja.

  Opširnije »
 • Pomoć stradalima u potresu

  Zahvaljujemo Sathya Sai međunarodnoj organizaciji Slovenije, Njemačke i Austrije, kao i svim donatorima iz Hrvatske koji su uplatili novčane priloge za potresom pogođeno stanovništvo.

  Do sada je na račun SSMOH pristiglo 38.555,00 i ovaj će novac biti utrošen za potrebe stanovnika sela Letovanić udaljenog 10 km od epicentra potresa.

  Opširnije »
 • Vegetarijanski obroci za pripadnike HGSS-a na Banovini

  U potresom pogođenom području na Banovini, u ovim izazovnim vremenima kada svi imamo priliku iskazati što znači biti čovjek, vrijedne ruke Sai braće i sestara iz Siska, Lipovljana i Zagreba, udružile su snage kako bi pomogli potrebitima.

  U subotu, 9.1.2021. dobili su informaciju kako među volonterima, članovima HGSS-a (Hrvatske gorske službe spašavanja), ima

  Opširnije »
 • Proslava Božića 2020.

  Srdačno vas pozivamo da se pridruže veselim globalnim proslavama Božića 20202. Sathya Sai međunarodne organizacije klikom na: https://www.sathyasai.org/live u zakazano vrijeme.

  Link će se otvoriti 30 minuta prije početka svakog programa - nemojte propustiti posebnu uvodnu riječ koja sadrži prekrasni Svamijev daršan, predivnu glazbu, projekte služenja i najvažnije snimke prijašnjih Božićnih proslava u božanskoj prisutnosti Bhagawana Sri Sathya Sai Babe .

  Opširnije »
 • Globalno pjevanje Gayatri mantre

  Sathya Sai međunarodna organizacija (SSSIO) je sretna što može najaviti još jedno 24 satno Globalno pjevanje Gayatri mantre.

  Pjevanje počine 19.12. u 17:00, a završava 20.12. u 17:00 sati.

  Opširnije »
 • Obilježavanje 95. rođendana Sathya Sai Babe

  Zbog epidemiološke situacije u svijetu Sathya Sai međunarodna organizacija će 95. rođendan univerzalnog duhovnog učitelja Sathya Sai Babe obilježiti globalnim online programom. Tema ovogodišnje proslave je "Sreća je jedinstvo s Bogom".

  Opširnije »
 • Globalni akandha bhajani 2020.

  14. studenog 120 zemalja Međunarodne Sathya Sai Organizacije pjevati će u slavu Boga u okviru Globalnih Akhanda Bhajana. Pridružite nam se i napunite atmosferu božanskošću.

  Pjevanje počinje 15. studenog u 3:00 (ujutro), a završava 16. studenog u 3:00

  Program se nalazi na sathyasai.org/live

  Opširnije »
 • Proslava Guru Purnime 2020.

  Sathya Sai međunarodna organizacija Hrvatske poziva sve zainteresirane da se uključe u online proslavu Guru Purnime 2020. Program će trajati dva dana (4. i 5. srpnja). Naša Zona  će moći pratiti program 5. srpnja.

  Opširnije »
 • Globalno pjevanja Gayatri mantre

  Sathya Sai međunarodna organizacija sretna je što vas može pozvati na zajedničko, globalno pjevanje Gayatri mantre, "Global Akhanda Gayatri".

  Pjevanje će se održati u cijelom svijetu 13. i 14 lipnja.

  Opširnije »
 • Duhovne vježbe 1.- 30. travnja 2020.

  Pripremajući se za obilježavanje dana kada je Sathya Sai Baba napustio svoje fizičko tijelo, članovi Sathya Sai međunarodne organizacije diljem svijeta intenziviraju svoju duhovnu disciplinu.  Povodom tih dana, koje ove godine prati velika pandemija bolesti COVID-19, predsjednik Prashanthi vijeća  dr. Narendranath Reddy uputio je poruku svim štovateljima Sathya Sai Babe:

  Opširnije »
 • Informacije vezane uz pandemiju coronavirusa i poruka predsjednika SSMO

  Coronavirus (COVID-19) bolest do sada se proširina na više od  120 zemalja, tako da je proglašena pandemijom i opasnosti za javno zdravlje od strane Svjetske zdravstvene organizacije - World Health Organisation (WHO).

  SSMO je dala savjet koji se odnosi na tu epidemiju, koji uključuje informaciju na web stranici SSMO i video poruku dr. Narendranath Reddyja, predsjednika SSMO.

  Opširnije »
 • Tematska konferencija "Ljudske vrijednosti za zaštitu prirode"

  Sathya Sai međunarodna organizacija Hrvatske poziva učenike srednjih škola, profesore i sve zainteresirane  na  javnu tematsku konferenciju “Ljudske vrijednosti za zaštitu prirode" koja će se održati u Bjelovaru 7. veljače 2020. godine u Gimnaziji Bjelovar, Ulica Matice Hrvatske 17. Početak programa koji obuhvaća predavanja, dokumentarni film i glazbeni dio je u 18 sati. Dobrodošli!  

  Opširnije »
 • Obilježavanje 94. rođendana Sathya Sai Babe

  Sathya Sai Baba je rođen 23. studenog 1926. godine u Puttaparthiju, država Andhra Pradesh u južnoj Indiji. Razlog svog dolaska najbolje je sam opisao:

  „Došao sam upaliti svjetiljku ljubavi u vašim srcima, gledati kako iz dana u dan blista sve većim sjajem. Nisam došao govoriti isključivo u ime bilo koje religije, niti radi bilo kakve propagande, sekte, vjerovanja ili drugog povoda

  Opširnije »
 • Značenje jedinstva i čistoće - poruka dr. Narendranath Reddyja

  Tema 11. Svjetske konferencije Sathya Sai međunarodne organizacije koja će se održati u Prasanthi Nilayamu u studenom 2020. godine je ʹJedinstvo je božanstvo; Čistoća je prosvjetljenjeʹ.  O značaju Jedinstva i Čistoće, Svjetskoj konferenciji i  pratećim predkonferencijama  širom svijeta te Festivalu mladih odraslih govori  dr. Narendranath Reddy-a, predsjednik SSIO.

  Opširnije »
 • Duhovni susret „Jedinstvo je božanskost, čistoća je prosvjetljenje“

  Pozivamo vas na duhovni susret pod nazivom „Jedinstvo je božanskost, čistoća je prosvjetljenje“ koji u sklopu priprema za 11. svjetsku konferenciju zajedno organiziraju SSMO Slovenije i Hrvatske. Susret će se održati u Rovinju od 27. do 29. rujna 2019. godine u Centru M.A.R.E., Ulica Luigija Montija 2.

  Opširnije »
 • Public Outreach web stranica SSIO

  U cilju širenja univerzalnog učenja Sathya Saija „u sve krajeve svijeta“, raduje nas što vas možemo informirati da je pokrenuta naša Public Outreach web stranica SSIO i dostupna na sljedećoj poveznici: www.valuestransform.org

  Opširnije »
 • Nova tematska stranica Zdrav život

  Sathya Sai međunarodna organizacija (SSIO) s radošću najavljuje pokretanje nove tematske stranice o zdravom životu Healthy Living u okviru službene web stranice sathyasai.org.

  Opširnije »
 • Poruka dr. Narendratha Reddya u povodu Dana duhovnog učitelja 2019. godine

  Od pamtivijeka, kroz religije, kulture i duhovne tradicije, postoji duboka čežnja i poštovanje prema učitelju/vodiču koji vodi čovjeka kroz ovu veliku avanturu nazvanu život. O tome svjedoče sveti spisi i životi svetaca.

  Opširnije »
 • Obilježavanje Svjetskog dana ljudskih vrijednosti

  Sathya Sai međunarodna organizacija Hrvatske i Sathya Sai centar Bjelovar organiziraju u suradnji s Dječjim vrtićem Bubamara, Dječjim vrtićem Pinokio i igraonicom Narodne knjižnice „Petar Preradović“, program u povodu Svjetskog dana ljudskih vrijednosti. U okviru programa bit će prikazana lutkarska predstava "Što raduje mamu" te će biti postavljena izložba dječjih crteža i izjava o miru; "Mir je...dok crtam". 

  Opširnije »
 • Poticajna poruka dr. Narendranatha Reddya povodom 24. travnja

  Sathya Sai poklonici diljem svijeta sa zahvalnošću obilježavaju 24. travnja sjećajući se i prakticirajući učenje Sathya Sai Babe koji je toga dana napustio svoje fizičko tijelo. Povodom toga dana dr Narendranath Reddy uputio je poticajno pismo svim štovateljima Sathya Sai Babe:

  Opširnije »
 • Međunarodni retreat "Unutarnje putovanje - od JA do MI", Rovinj 3. - 5. svibnja 2019.

  Sathya Sai organizacija Slovenije i Hrvatske organiziraju od 3. do 5. svibnja 2019. godine u Villi M.A.R.E. u Rovinju međunarodni retreat pod nazivom „Unutarnje putovanje - od JA do MI“.  Gost predavač na retreatu biti će  EHV učitelj i dugogodišnji Sai poklonik dr. B.G. Pitre iz Dharmaksetre, Mumbai.  

  Opširnije »
 • Značenje blagdana Mahashivaratri

  O duhovnom značenju blagdana Mahashivaratri govori nam dr. Narendranath Reddy, predsjedavajući Prasanthi vijeća. U svojoj poruci, dr. Reddy govori o objavi Sathya Sai Babe kao Gospodina Šive te objašnjava unutarnje značenja Mahashivaratrija.

  Opširnije »
 • Video poruka dr. Narendratha Reddya povodom blagdana

  U povodu blagdana i  Nove godine, sretni smo što možemo podijeliti video poruku dr. Narendranatha Reddyja, predsjednika, Prasanthi vijeća. Dr. Reddy govori o našoj dobroj sreći što smo suvremenici Avatara i ističe kako možemo izraziti zahvalnost Bhagavanu slijedeći Njegova učenja s vjerom i ljubavlju. 

  Opširnije »
 • Kad božansko procvjeta u tvom srcu...

  Širom svijeta svake se godine 23. studenog s radošću proslavlja rođendan univerzalnog duhovnog učitelja Sathya Sai Babe. Prilikom jedne proslave rođendana Sathya Sai Babe On je objavio: "Moj je rođendan onoga dana kad božansko procvjeta u vašem srcu."  Ta ideja vodilja svake godine okuplja Njegove poklonike i goste u više od 120 zemalja diljem svijeta. 

  Opširnije »
 • Poruka dr. Narendratha Reddya povodom Dana duhovnog učitelja 2018.

  Povodom Dana duhovnog učitelja, koji se ove godine obilježava 27. srpnja, dr. Narendrath Reddy, predsjednik Prashanthi vijeća, u svojoj video poruci govori o značenju tog univerzalnog blagdana za sve duhovne tragatelje.

  Opširnije »
 • Koncert legendarne britanske blues pjevačice Dane Gillespie

  Sathya Sai međunarodna organizacija Hrvatske poklanja Zagrebu koncert legendarne britanske blues pjevačice, glumice i autorice mnogih megahitova Dane Gillespie.

  "Go Green večer" s Danom Gillespie koja će se održati u Zagrebu, 19. svibnja 2018. u kazalištu Vidra s početkom u 20,00 sati u okviru europske turneje poznate pjevačice...

  Opširnije »
 • Program u povodu Svjetskog dana ljudskih vrijednosti

  U povodu Svjetskog dana ljudskih vrijednosti koji se obilježava svake godine 24. travnja u Kulturno-medijskom centru Bjelovar održat će se prigodni program. Program organizira Sathya Sai međunarodna organizacija Hrvatske, Sathya Sai centar Bjelovar u suradnji sa  Dječjim vrtićem Ciciban iz Bjelovara te V. OŠ Bjelovar.

  Opširnije »
 • Novogodišnja poruka dr. Narendranatha Reddya

  U svojoj nas poruci dr. Reddy, predsjednik Prasanthi vijeća, podsjeća na dva vrlo važna učenja Gospodina Isusa Krista i Sri Sathya Sai Babe  a to su vjera i ljubav koje nas vode ka spoznaji naše urođene božanskosti.

  Opširnije »
 • Proslava rođendana Sathya Sai Babe u Zagrebu

  Srdačno vas pozivamo na proslavu 92-og rođendana Bhagavana Sathya Sai Babe. Obilježavanje rođendana će se održati  u Zagrebu 23. studenog 2017. godine s početkom u 18:30 sati u prostorijama Sathya Sai međunarodne organizacije Hrvatske, Šubićeva 20.

  Opširnije »
 • Aktivnosti povodom Dana objave avatarstva

  Svake godine 20. listopada  SSMO obilježava širom svijeta Dan objave avatarstva globalnim projektom služenja pod nazivom  “Služimo planet Zemlju.” Ove godine, tema koju su odabrali  Sathya Sai mladi odrasli, koji i vode program,  je ‘Zaštitimo planet’.

  Opširnije »
 • Globalno izgovaranje Gayatri mantre

  Sathya Sai međunarodna organizacija s radošću pokreće sveti program globalnog izgovaranja Gayatri mantre - Global Akhanda Gayatri chanting – odnosno neprekidnog izgovaranja Gayatri mantre širom svijeta.

  Opširnije »
 • Dan duhovnog učitelja, Gurupurnima

  Dan duhovnog učitelja, Gurupurnima, slavi se u Sathya Sai međunarodnoj organizaciji kao dan kada poklonici posebno usrdno prizivaju milost i vodstvo božanskoga duhovnog učitelja, koji iskrenim, predanim tražiteljima razastire veo s istine i podaruje duhovnu mudrost.

  Opširnije »
 • Obilježavanje Mahasamadhija - Svjetskog dana ljudskih vrijednosti

  Pozivamo Vas na obilježavanje Mahasamadhija - Svjetskog dana ljudskih vrijednosti koje će se održati 24. travnja 2017. godine u dvorani Češkog doma u Zagrebu (1. kat), Šubićeva 20 s početkom u 18,00 sati. Dobrodošli!

  Opširnije »
 • Studijski krug na temu: "SAMOVODSTVO-SAMOEDUKACIJA"

  U subotu 18.3.2017. godine će se u Zagrebu, u prostoru Sathya Sai međunarodne organizacije Hrvatske na adresi Šubićeva 20, od 15 do 18  sati održati studijski krug za sve zainteresirane na temu: "SAMOVODSTVO-SAMOEDUKACIJA"

  Opširnije »
 • Blagdanska poruka dr. Narendranatha Reddya

  Dr. Narendranath Reddy, predsjednik Prasanthi vijeća, opisuje kako Sathya Sai Baba nadahnjuje milijune da ostvare svoje urođeno božanstvo putem bezuvjetne ljubavi i nesebičnog služenja, donoseći mir i radost u njihove živote. Također govori o tomu kako Sathya Sai međunarodna organizacija provodi ovu poruku širom svijeta.

  Opširnije »
 • Godišnje izvješće SSIO za 2016. godinu

  S ljubavlju i štovanjem  članovi Sathya Sai međunarodne organizacije (SSIO) predaju ovo godišnje izviješće pred lotosna stopala Sri Sathya Sai Babe tijekom proslave Njegovog rođendana u studenom 2016. godine. Ovo izviješće izražava našu ljubav i zahvalnost Jednom koji je utjelovljenje ljubavi i koji nam je podario ovu prekrasnu organizaciju, Sathya Sai međunarodnu organizaciju kako bi omogućio čovječanstu da dostigne najviši cilj života, ostvarenje samoga sebe.

  Opširnije »
 • Proslava 91. rođendana Sathya Sai Babe u Hrvatskoj

  Rođendan univerzalnog duhovnog učitelja Sathya Sai Babe će se, uz prigodni program koji uključuje univerzalne molitve i bogoštovne pjesme, proslaviti 23. studenog u više od 120 zemalja diljem svijeta. Sathya Sai međunarodna organizacija Hrvatske proslavu 91. rođendana Sathya Sai Babe ove godine organizira u čak šest gradova. Dobrodošli!

  Opširnije »
 • Bogoštovno pjevanje u Rijeci i Zagrebu

  U subotu 12.11.2016. s početkom u 18 sati će se u organizaciji Sathya Sai međunarodne organizacije diljem svijeta pjevati bogoštovne pjesme. Pjevanje i ponavljanje Božjeg imena ima nezamisliv učinak na nas same i na sve oko nas.

  Opširnije »
 • Pismo predsjednika Prasanthi vijeća, 17. 10. 2016.

  Naš je blagoslov i velika sreća što živimo u isto vrijeme kao i Avatar našeg doba koji se utjelovio u svojem prekrasnom obliku, lijepog imena i neusporedivih božanskih igara – lÄ«lā. Poklonici Sri Sathya Sai Babe proslavljaju Njegov rođendan 23. studenog širom svijeta s ljubavlju, predanošću i zanosom.

  Opširnije »