Molitva

„Najpoželjniji oblik bogatstva je milost Božja. Ona će vas čuvati baš kao što očni kapci čuvaju oči. Ne sumnjajte u to “- Sathya Sai Speaks IV, str. 190

 Tri vrste djelovanja dosežu Boga i zavrjeđuju Njegovu milost: ona koja nisu potaknuta osobnom željom, ona koja proizlaze iz nesebične ljubavi i molitve koje dolaze iz čistih srca. Gospod obraća pozornost samo na takva djelovanja te ona dosežu Boga izravno. Prema tome, molitve trebaju biti nesebične, prožete ljubavlju i lišene mrlja vezanosti za dar koji bi molitva mogla donijeti.

Molitva je ključ koji otvara mnoga vrata. Neke su molitve hvalospjevi Bogu, neke su potvrda Njegove slave, nekim molitvama Mu se  obraćamo za pomoć, neke su izraz zahvalnosti, ali je u svima prisutno naše nastojanje da se približimo Bogu.  

Svakodnevne, nesebične molitve pune čvrste vjere i predanosti u kojima prihvaćamo volju Božju, u kojima napuštamo svoje želje i svoj ego, moleći za Njegovo vodstvo i snagu kao i molitve koje su usmjerene prema dobrobiti svih ljudi, čine nas svjesnim Božje prisutnosti,  privlače Njegovu milost i vode nas sve bliže i bliže k jedinstvu s Bogom. Postojana predanost i vjera trebaju biti čvrste i nepokolebljive. Ljudi, čija je predanost mlaka, mogu se duhovnošću baviti godinama, ili čak kroz mnoge živote, ali neće postići cilj. Čovjek treba osjećati duboku čežnju za Bogom, sličnu utopljenikovoj čežnji da udahne malo zraka.

Molitva koju je napisao Sathya Sai Baba:

O, Bože! Uzmi moju ljubav i neka ona teče u punini predanosti Tebi!

O, Bože! Uzmi moje ruke i neka one neprestano rade za Tebe!

O, Bože! Uzmi moju dušu i neka se stopi u Jedno s Tobom!

O, Bože! Uzmi moj um i moje misli i neka one budu u suglasju s Tobom!

O, Bože! Uzmi moje sve i dopusti mi da budem Tvoj instrument!